CDK JR. WERELDKAMPIOEN HIP HOP!

05 SEPTEMBER 2017

Ons demoteam CDK JR is in 2017 wereld kampioen geworden op het WK Hip hop in Glasgow!
Wat een geweldige prestatie!

Al eerder in het seizoen werd het team Europees kampioen en plaatste zich zo voor de UDO World Championships Hip Hop, die van 23 t/m 27 augustus plaats vonden in Glasgow (Schotland). Op vrijdag danste het team de voorrondes met 24 teams uit o.a Frankrijk, Rusland en Zuid-Afrika. Helaas plaatste CDK JR. zich niet rechtstreeks voor de finale op zondag en moesten ze het doen met een 9e plaats. Op zaterdag volgde de herkansing, waarvoor het team de nodige aanpassingen gedaan had en tot in de late uurtjes had door getraind. Maar met succes! Zaterdag werd CDK JR als eerste van de herkansers doorgeplaatst naar de finale.
En daar kwam de vechterslust weer boven…. Als 7e geplaatst naar de finale op zondag… dan moest er toch wel heel wat gebeuren om een podiumplaats in de macht te slepen. Er werd getraind en gecoacht en nog meer getraind. (weinig van Glasgow gezien dus;-)

Zondag was het zover; de zenuwslopende finale waarvoor 13 teams zich geplaatst hadden. CDK Jr. was als 11e  aan de beurt; net voor het team Lolhipop uit Frankrijk dat zich in de voorrondes als eerste geplaatst had en dus direct door was naar de finales. Dus ze moesten echt alles geven om de jury te overtuigen!
En dat deden ze! Na een hele dag van hun coach Sergio gehoord te hebben dat ze er echt voor zullen moeten vechten, dat ze het kunnen en er echt klaar voor zijn om te laten zien dat zij toch echt de beste zijn, liepen ze zelfverzekerd het podium op en gaven hun beste performance ever. Het publiek was enthousiast en het team kreeg fantastische complimenten van andere teams. Maar ja… wat vond de jury?

Een bloedstollende uitslag volgde, waarbij de top 5 op het podium werd geroepen. Bij plaats 4 wist je dus nog niet of je nu bij de top 3 hoorde, of toch gewoon op plaats 6 of zelfs 13 geëindigd was… Toen het team Lolhipop op de 2e plaats eindigde, waren de zenuwen te snijden….
Het was alles of niets……
En daar volgde het verlossende woord:

And World Champion 2017 is………
CDK JR!!!!!!!!!!

Wat een prestatie! Zooooo trots op onze dansers en natuurlijk op hun coach Sergio Reis!

Kijk op onze Facebook pagina voor foto’s & filmpjes van het WK.

Afgelopen zondag wrden onze wereldkampioenen gehuldigd door de wethouder tijdens Veldhoven Proeft! en ontvingen de oorkonde Veldhovens Trots!

2018-10-30T12:04:48+00:00